Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Játékok

Rendezés:
Nézet:
Cikkszám: 274-FK210
4.200 Ft

Tábla (hosszú oldalán egymással szemben ül a két játékos): két sor, soronként hat lyukkal, a tábla két végében 1-1 gyűjtőrekesszel (mindig a nekünk jobb kéz felőli gyűjtőrekesz a sajátunk).

Figurák: 72 mag, kavics vagy golyó, mindkét játékosnak 36 (ezeket nem kell egymástól megkülönböztetni).

Nyitó helyzet:

1. Kezdetben mindkét játékosnak 36-36 golyója van, melyet hatosával helyeznek el a saját mezőjének hat lyukába, vagyis minden lyukban 6 golyó legyen.

2. Bármelyik játékos kezdhet, mégpedig úgy, hogy a kezdő játékos a saját térfelének bármelyik lyukát tetszőlegesen kiválaszthatja, és az abban elhelyezett hat figurát az óramutató járásával ellentétes irányba haladva, folytonosan az ellenfél mezőire is áttérve egyesével elhelyezi a következő hat lyukban. (A játék előrehaladtával a lyukakban lehet kevesebb vagy több golyó is, ha több akkor körbe haladva pakoljuk egyesével, amíg el nem fogy...)

3. A másik játékos első lépésben szintén kiválasztja a saját mezőjének bármelyik lyukát, és hasonlóképpen folytatja a szétosztást.

Játék menete:

Az ellenfelek felváltva lépnek. Egy-egy lyukban lévő golyók elfogására akkor kerül sor, ha valamely lépésben az utolsónak letett golyót olyan lyukba sikerül letennünk, amelyben korábban 1 vagy 5 golyó volt (és így most 2-re vagy 6-ra egészült ki a számuk), ekkor ennek a lyuknak a tartalmát zsákmányként levesszük és saját gyűjtőrekeszünkbe helyezzük, ezeket a játszma végén összeszámolják.

A játék vége:

A játék akkor ér véget, ha az egyik játékosnak már nem marad golyója a saját térfelén, és ezért nem tud lépni. Ekkor a táblán maradt valamennyi golyó az ellenfélé lesz. Az győz, akinek végül is több golyót sikerült zsákmányolnia.

1 db raktáron